Foto: Rigspolitiet

40-årig mand truede betjente i nattelivet

I løbet af weekenden har nattelivet budt på fire episoder med slagsmål eller optræk til ballade, som politiet har været ude til. I det en tilfælde truede en 40-årig mand politiet, fordi han fik en bøde.

Den første episode udspillede sig fredag ved 23-tiden, da en ung mand ringede til politiet, fordi hans kammerat var blevet overfaldet med spark og slag af to andre unge mænd. Episoden fandt sted på Papirfabrikken.

Da politiet kom frem, var ofret forsvundet, men politiet fandt to 17-årige drenge fra Silkeborg, der nu er mistænkte i sagen.

Politiet efterforsker sagen som en voldssag, men mangler fortsat at lave flere afhøringer.

40-årig mand truede betjentene
Kort efter den første episode rykkede en politipatrulje til Åhavevej, hvor en 40-årig mand var meget beruset og højrøstet på gaden.

Betjentene kørte til Åhavevej og sigtede manden for at forstyrre den offentlige orden. Det udløste en bøde.

Den 40-årige mand blev ikke mere rolig af bøde, men begyndte i stedet at blive aggressiv og truende over for betjentene.

Truslerne førte til, at politiet anholdt manden og sigtede ham for at true en polititjenestemand. Han blev løsladt lørdag morgen.

19-årig ville stoppe slagsmål
Natten til lørdag fik en 19-årig mand tildelt en lussing, da han forsøgte at stoppe et slagsmål.

Den 19-årige stod ved 3-tiden om natten ved krydset Nygade og Hostrupsgade, da der opstod tumult mellem nogle andre mænd.

I et forsøg på at dæmpe tumulten greb den 19-årige ind, men det passede ikke en 20-årig mand, der var en del af tumulten.

- Han gav forudrettede en nedtælling på tre til at forsvinde, og da han ikke gjorde det, så gav han ham en lussing, siger Mette Therkelsen fra politiet i Silkeborg.

Politiet blev kaldt til stedet og fik fat i den 20-årige mand, der blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og anholdt i nogle timer. Han blev ikke sigtet for vold.

Optræk til masseslagsmål
En gruppe på op mod 20 personer blev natten til lørdag forhindret i at slås af en 39-årig kvinde.

Politiet modtog kl. 01.30 et opkald fra kvinden, der fortalte, at de 20 mænd stod på Søtorvet, og der var optakt til slagsmål.

En patrulje kom lynhurtig frem og fandt ganske rigtige de mange personer. Politiet blev på stedet i et godt stykke tid, og så endte de cirka 20 personer med at fordufte, uden slagsmål.