Foto: Silkeborg Kommune

Slut med kontanthjælp efter mange år

"Vi vil mere" er navnet på et toårigt projekt, der nu bliver permanent. Projektet skal få udsatte familier på kontanthjælp ud på arbejdsmarkedet.

Til nytår slutter den oprindelige projektperiode, der er støttet med ni millioner kroner fra Arbejdsmarkedsstyrelsen, men ordningen bliver nu permanent.

Siden begyndelsen har 50 udsatte familier på kontanthjælp deltaget.

Mange af deltagerne er enlige forsørgere, og flere af dem har været på kontanthjælp, siden de fyldte 18 år. Selvtilliden er i bund, og nogle af dem kæmper også med sygdom eller problemer med børnene.

Foreløbig er det lykkedes at få cirka halvdelen af deltagerne i gang med et job, fleksjob, løntilskudsjob eller en uddannelse.

- Det er tankevækkende og meget opmuntrende, at familier selv efter mange år på kontanthjælp med den rette støtte så hurtigt kan komme videre. Det er til gavn for både forældre og børn, så det er på alle måder en god investering, siger borgmester Steen Vindum (V).

Det grundlæggende i "Vi vil mere" er, at den ledige får én indgangsvinkel til Kommunen, så den samme person kan være eksempelvis sagsbehandler, jobkonsulent og coach.

Økonomi- og Erhvervsudvalget har nu besluttet at fortsætte "Vi vil mere" efter nytår for 75 familier. Ifølge Kommunen er det en investering, der tjener sig selv hjem på sparet kontanthjælp.