Narret til at udlevere NemID-oplysninger

En 46-årig kvinde fra Gjern troede, at den sms, der tikkede ind på hendes mobil d. 22. august kl 16.50 var fra hendes bank. Afsenderen udgav sig for at være den betroede myndighed og bad hende bekræfte sit NemID. Hun skulle sende et billede af nøglekortet til en hjemmeside.

Kvinden fulgte instrukserne i den tro, at det reelt var en banken, der havde sendt hende sms'en.

Kort tid efter opdagede hun mistænkelig aktivitet på sin bankkonto. Der er forsøgt hævet penge fra hendes konto i alt otte gange. Ingen hævninger lykkedes, derfor lyder anmeldelsen på bedrageriforsøg.

Der er tale om såkaldt phishing, når borgere modtager sms og mail, der opfordrer til at udlevere personfølsomme oplysninger, pinkoder eller NemID.

SKAT og andre offentlige myndigheder vil aldrig bede dig om disse oplysninger, siger Mette Therkelsen fra Silkeborg Politi. Der er derfor grund til at være mistænksom, hvis du modtager en sms med den opfordring.

- Alternativt kan man ringe til det pågældende sted, hvis man er usikker. Så kan man få verificeret, om mailen reelt er fra dem, siger Mette Therkelsen.

Kvinden anmeldte bedrageriforsøget d.23. august.