Foto: Ivan Michelsen

Opvarmning til Håndboldens Dag

- Silkeborg er ikke længere bilernes by, det er håndboldens, siger Ivan Michelsen.

Han er bestyrelsesformand for Gødvad GIF Håndbold, der i denne uge har besøg af 200 små håndboldgale børn om dagen. 'Festivalen' kulminerer på lørdag, hvor det munder i ud i selve 'Håndboldens Dag' med blandt andet showkampe og foredrag fra prominente håndboldpersonligheder.

Indtil da er det de små skoleklassebørn, det gælder. Fra børnehaveklassen op til fjerde klasse kommer børnene hver dag fra 8.30-14 og spiller håndbold. Også modtageklasserne, hvor nyligt tilkomne flygtninge og indvandrere starter, kommer og prøver kræfter med den harpiksklistrede sport.

Som integrationsprojekt er Gødvad GIF også en succes. Man har allerede spottet et par talenter blandt de nydanske børn, og håber at kunne overtale forældrene til at melde børnene ind i foreningen. Derudover kommer man ud og holder oplæg på sprogskoler i kommunen, for at oplyse om det, der med lidt god vilje kan kaldes Danmarks nationalsport.

Hver fredag er der fra kl. 20-22 åben træning for teenagere. Ivan ønsker et sted, hvor de unge kan mødes om noget andet end alkohol. Man behøver ikke være medlem for at komme og spille.

I dag spiller 200 elever fra 2. og 3. klasse håndbold i Gødvad. I aften er der så debut på åben træning for unge og voksne klokken 20-22.