En verdensrekord i elbiler tager form

Som det ser ud lige nu, så bliver der sat verdensrekord i elbiler, når Silkeborgmotorvejen åbner den 11. september.

Forenede Danske Elbilister (FDEL) gik juni i gang med at planlægge et rekordforsøg med verdens længste parade af elbiler.

Den hidtidige rekord stammer fra Canada, hvor 241 biler for halvandet år siden kørte i kortege, og det tal er allerede overgået i tilmeldinger til åbningen i Silkeborg. I øjeblikket er 254 bilejere fra seks lande tilmeldt rekordforsøget, der skal i Guiness Rekordbog.

- Vi er overvældede og føler os helt overbeviste om, at vi nok skal nå mere end 300 tilmeldte elbiler. Det bliver et arrangement med masser af spændende nyheder om elbiler, el opladningsmuligheder og fremtidige trafikpolitiske scenarier, siger Jørn Grønkjær fra arrangementsgruppen begejstret.

Foruden paradekørslen ved åbningen har FDEL i samarbejde med bilimportørerne, forhandlere og leverandører indrettet et særligt udstillingsområde ved motorvejen, hvor der både bliver mulighed for at se de mange nye elbilmodeller og prøvekøre flere af dem.

Langt de fleste tilmeldinger stammer fra danske bilejere, 235 af dem. De resterende bilejere kommer fra Tyskland, Norge, Sverige, Østrig og Ukraine.