Kunstinstallationen "Heads up!" af Gudrun Steen-Andersen. Foto: Marie-Louise Kjær

Udendørskunst på Badet godt fra start

Inspireret af Aarhus-arrangementet Sculpture by the Sea har Silkeborg Bad taget initiativ til byens egen fortolkning af den udendørs kunsttradition.

De kalder det Sculpture Experiment Silkeborg, og det åbnede 20. august. Udendørsudstillingen har nu 11 dage på bagen. 11 dage, hvor de besøgende kvit og frit og døgnet rundt har kunnet besigtige de eksperimenterende kunstværker og -opstillinger ved Silkeborg Bad.

- Vi kan tydeligt mærke den øgede aktivitet i parken. De besøgende er begejstrede, og vi får positive tilbagemeldinger, siger museumsdirektør Iben From om hvedebrødsdagene.

Hun beretter, at aldersfordelingen blandt de besøgende er meget spredt. Det samme er besøgstidspunktet, da der er adgang til pladsen 24 timer i døgnet. Vejret er heller ikke uden indflydelse.

- Især den seneste weekend, hvor vejret var godt, havde vi rigtig mange gæster, siger Iben From.

Hver dag kl. 14 og 16 er der gratis omvisninger. Også disse er taget vel imod. Hver eneste rundvisning har været brugt af gæsterne indtil videre. Normalt er der 2-4 gæster, men også helt op til 20 gæster med i grupperundvisningerne af gangen.

- Vi håber besøgstallet fortsat er stigende, men det er ikke til at sige, da det er første gang vi har et arrangement som dette. Næste år vil vi rykke det frem til juli, så det passer bedre med industriferien, siger Iben From.

Sculpture Experiment Silkeborg kan besøges indtil 25. september.

Læs om Lisbeth og Allans oplevelse af arrangementet her