Foto: Vejdirektoratet

6000 elever leger på motorvejen

Det bliver lidt af et syn, når en gigantisk sværm af energiske børn tramper gang i den nye motorvej onsdag den 7. september.

Den længe ventede motorvej mellem Silkeborg og Aarhus åbner officielt søndag 11. september. Men inden de firehjulede trafikanter ruller ind og tager herredømmet, får de tobenede lov til at lege og feste på den friske asfalt. Og børnene får lov at tyvstarte om onsdagen.

Alle Silkeborgs folkeskoler er nemlig inviteret til at skifte klasseværelset ud med motionsløb på motorvejen, og mere end 6000 elever er foreløbig tilmeldt til enten at gå, løbe eller cykle enten 8 eller 18 km.

- For de fleste børn er motorvej lig med kedsomhed. Uendelige strækninger oplevet fra bagsædet af forældrenes bil. Nu får de lejlighed til at opleve motorvejen på tætteste hold og får måske øje på særlige detaljer som broer og sjove afskærmninger. Måske bliver det ikke helt så kedeligt at køre på motorvejen efter den her oplevelse, siger Hans-Jørn Riis, skolekonsulent i Silkeborg Kommune.

Også børnene glæder sig til den anderledes oplevelse. En af dem er Juliane Faurholdt fra 4. klasse på Hvinningdalskolen.

- Det virker lidt skørt at gå på motorvejen, og det bliver mærkeligt og sjovt at tænke tilbage på, når vi drøner afsted på den i bil om lidt, fortæller Juliane.

Motionsløbet handler ikke om at løbe hurtigst eller længst. Til gengæld handler det om at have det sjovt og gøre sig bemærket. Det har Sejs Skole taget meget bogstaveligt. Alle 700 elever marcherer nemlig i samlet flok og anført af husorkestret hele vejen til motorvejen.

Der bliver forskellige startsteder ved henholdsvis Høje Kejlstrup, Funder, Borgdalsvej og Viborgvej.