Foto: Hospitalsenhed Midt

Medicinsk forsøg mangler deltagere

Et nyt medicinsk forsøg på Regionshospitalet Silkeborg mangler deltagere.

Forsøget, der er sponseret af det svenske medicinalfirma RSPR Pharma, har til formål at teste effekten af en hel ny måde at behandle astma på.

I stedet for de gængse inhalatorer har man udviklet tabletter, som nu er klar til at blive testet på relevante patienter.

De deltagere, der søges, skal være i behandling for astma og allergi og være over 18 år gamle og i øvrigt være stabile og velbehandlede.

Projektsygeplejerske Kirsten Mørk Andersen fortæller, at det ikke har skortet på henvendelser fra interesserede astmapatienter. De fleste er dog sorteret fra, og for øjeblikket står én enkelt patient til at deltage i forløbet.

- Det er et fantastisk spændende projekt med stort potentiale, men det har virkelig været op ad bakke med at finde de rette deltagere, siger Kirsten Mørk.

Patienterne skal være sammenlignelige for at få et præcist og brugbart resultat. Derfor nytter det ikke at inkludere eksempelvis en enkelt ryger, da vedkommendes vejrtrækningsproblemer kan skyldes andre faktorer end astma, såsom KOL.

Forsøget vil strække sig over 20 uger.