Det var på dette sted ved Herningvej, at uheldet skete i mandags. Foto: Google Maps

Jaqueline søger en særlig cyklist

Jaqueline Svejgaard bruger Facebook til at prøve at finde den cyklist, hvis styrt hun føler voldsom skyld over at have forårsaget. Hendes opslag er indtil videre delt mere end to tusinde gange.

I mandags kørte 26-årige Jaqueline som vanligt ruten fra sit hjem i Bording til Silkeborg, hvor hun læser HF enkeltfag.

Kl. cirka 16.45 kørte hun langs Funder Bakke og skulle dreje ind ad Herningvej. Hun holdt øje med cyklister, kiggede over skulderen, checkede spejlet.

- Jeg er en nervøs bilist i forvejen, så var ekstra opmærksom. Jeg nåede at holde tilbage for én cyklist, og troede kysten var klar. Men så var hun der lige pludselig, forklarer Jaqueline.

En kvindelig cyklist kom susende, nærmest som ud af det blå. Jaqueline ramte hende ikke, men cyklisten afveg så voldsomt, at hun i stedet kørte frontalt ind i Herningvej-skiltet.

Kunne have fået kraniebrud
- Hun slog nærmest en kolbøtte og faldt direkte med ryggen ned i kanten af helleanlægget på den anden side af skiltet. Havde hun ikke haft cykelhjelm på, er jeg overbevist om, at hun havde fået kraniebrud, siger Jaqueline.

Hun var dybt chokeret, og det kunne næsten ikke gå hurtigt nok med at komme ud af bilen for at nå hen til den nødstedte cyklist.

- Jeg slog nødblinket til og prøvede at stå ud af bilen, men opdagede, at jeg havde glemt at tage selen af. Da jeg havde klikket selen åben og vil træde ud, var cyklisten allerede på benene igen, siger Jaqueline.

Hun fik øjenkontakt med cyklisten og spurgte gentagne gange, om hun var ok. Cyklisten svarede ja. De havde øjenkontakt flere gange, og cyklisten svarede ja til, om det var ok Jaqueline kørte videre.

Jaqueline tog herefter til undervisning som planlagt. Hun mener, at adrenalinrusen har forhindret hende i at reagere med det samme. Den følelsesmæssige reaktion kom da også senere. Hjemme i Bording samme aften indhentede chokket hende med et brag.

2500 delinger af Facebook-opslaget
- Jeg brød fuldstændig sammen og græd og græd. Jeg havde utrolig dårlig samvittighed, og havde brug for at sikre mig, at cyklisten stadig var ok. Tale det igennem med hende. Er hun lige så chokeret som mig? Jeg ville også gerne høre, om hendes cykel er skadet, så jeg kan erstatte den, siger Jaqueline.

Hun satte sig derfor ved computeren og lavede et Facebook-opslag, hvor hun beskrev hændelsesforløbet og opfordrede cyklisten til at henvende sig. Opslaget er nu delt næsten 2500 gange.

Der har dog endnu ikke været gevinst. Hun har ikke fået kontakt til cyklisten, men fået en masse positive tilkendegivelser for den ærlighed og oprigtighed, der ligger bag opslaget.

- Jeg er et meget ærligt menneske og kan ikke leve med den dårlige samvittighed. Hun skal ikke frygte at cykle igen, jeg bør ikke frygte Herningvej igen, siger Jaqueline, der først i dag fredag har haft mod til at sætte sig bag rattet igen.

Hun tror derfor det vil have en forløsende effekt at tale med den jævnaldrende kvinde, men hun er klar over, at kvinden måske ikke har lyst.

- Jeg vil også bare gerne se kvinden i øjnene og give hende en undskyldning. Så hvis hun læser med derude, skal hun vide, at jeg gerne vil have en snak. Jeg er her.

Jaqueline har indstillet sig på, at hvis ikke hun har hørt fra cyklisten inden næste mandag, må hun give slip. Selv uden den forløsende snak og uden at vide, om cyklisten er ok.

[caption id="attachment_16142" align="alignnone" width="410"]Jaqueline er chokeret over sine medbilisters manglende hensyn efter episoden i mandags. Bilen bag hende kørte op i hendes kofanger, for at presse hende til at køre videre hurtigt. Foto: privat. Jaqueline er chokeret over sine medbilisters manglende hensyn efter episoden i mandags. Bilen bag hende kørte op i hendes kofanger, for at presse hende til at køre videre hurtigt. Foto: privat.[/caption]