20-årige Luna Richardt fra Silkeborg er én af deltagerne i den nye sæson af Den Store Bagedyst på DR. Foto: Marie-Louise Kjær

Luna og Den store Bagedyst

Silkeborg er igen repræsenteret, når en ny sæson af DRs Den Store Bagedyst skydes igang 14. september.

Navnet er Luna Richardt, 20 år gammel nyudklækket student og den yngste deltager nogensinde.

- Faktisk ansøgte jeg også forrige år og kom langt i castingprocessen, men de endte med at sige nej, da jeg var for ung, afslører Luna.

Optagelser og eksamen på samme tid
Hun mente dengang, det nok var for det bedste, da optagelserne passede dårligt med at gå i 2.g. Alligevel søgte hun igen, og da hun blev udvalgt blandt 1200 ansøgere, kunne hun ikke sige nej. På trods af, at hun gik i 3.g på Silkeborg Gymnasium, mens optagelserne stod på i foråret.

- Jeg har faktisk en enkelt gang ræset direkte fra en eksamen og ud til TV-optagelserne, siger Luna om den hektiske tid, som hun set i bakspejlet ikke kan forstå kunne fungere. Men det kunne det. Uden stress eller fortrydelse.

Med en kop te i hånden sidder Luna denne fredag formiddag og stråler i sin nye lejlighed i Aarhus centrum, som hun deler med to fyre. Hun har kun boet her siden 15. august, og alt er nyt og spændende.

- Men jeg savner faktisk Silkeborg lidt. At have naturen så tæt på. Det har jeg ikke længere, siger Luna og gestikulerer mod vinduet, der byder på en udsigt af ren, rå storby.

Der er måske noget i vandet hjemme i Silkeborg, for der har tidligere været et bysbarn med i DRs succesprogram. Endda en vinder af programmet. Tobias Hamann-Pedersen vandt i 2014, og hans deltagen i programmet mundede ud i flere programserier med ham som vært.

Ikke de store TV-drømme
- Det er ikke min plan. Selvfølgelig kunne det være sjovt at lave mere TV, men jeg går ikke målrettet efter det. Jeg vil gerne have en blog, hvor jeg kan dele min passion for vintage tøj og ting, bagværk og andet livsstilsrelateret. Men ikke fuldtid, siger Luna.

Planen er at læse psykologi. Og trods en hæsblæsende afslutning på gymnasiet, endte Luna med et snit på næsten 12. Lige nu arbejder hun som handicaphjælper og tager tingene, som de kommer. Pressen er begyndt at vise interesse efter hendes deltagelse i Bagedysten blev afsløret for et døgns tid siden. Hun er spændt på, hvad efteråret vil bringe.

Men nu til det, det hele handler om. Har du en yndlingskage?

- Cheesecake!, lyder det prompte og eftertrykkeligt.

Det skal dog ikke være en hvilken som helst cheesecake, tilføjer Luna. Hun gider ikke det no-bake-halløj. Det skal være en cheesecake, der har været i ovnen. Den er vanskeligere at tilberede, da det kan gå ret galt, men resultatet er så meget bedre.

Har du så en hadekage?

- Ja, alt med fondant. Det er blevet så populært, men det smager jo ikke godt. Det er alt, alt for sødt. Det er også for poleret at se på, for pænt, siger Luna med en næserynken.

I det første afsnit på næste onsdag skal der i øvrigt bages 'eclairs', siger Luna. Hun og de andre deltagere har mundkurv på, men den ene detalje tør hun godt afsløre.

Opvokset med et særligt stel
Luna knyttede undervejs tætte bånd til de andre deltagere, der har planer om at blive ved med at ses privat fra tid til anden. Hun fremhæver også værterne som ualmindeligt søde og nede på jorden, og hele holdet bag programserien som søde og støttende.

For eksempel var der den dag, hvor der var lanciers-afslutning på Silkeborg Gymnasium om aftenen og TV-optagelser om dagen. Hele holdet gjorde deres ypperste for, at Luna skulle nå at være med. Hun blev sminket og gjort klar af DR-folkene, og det hele endte med at gå op i en højere enhed.

Her på falderebet: er der da ikke en forklaring på, hvorfor du har så stort et talent for bagning?

- Faktisk har min familie for mange år siden arvet et Royal Copenhagen-stel, der har tilhørt Langhoff-konditoriet i Silkeborg. Langhoff var det, der senere blev til Le Gâteau. Det er mange år siden, men vi har haft stellet i familien længe. Måske det har haft en indflydelse, at jeg har spist af det stel i barndommen, siger Luna med et smil.

[caption id="attachment_16149" align="alignnone" width="615"]Luna med den kagerulle, hun har som souvenir fra optagelserne af Den Store Bagedyst. Foto: Marie-Louise Kjær Luna med den kagerulle, hun fik med som souvenir fra optagelserne af Den Store Bagedyst. Foto: Marie-Louise Kjær[/caption]