Tour de Gudenå tyvstarter i aften

I morgen bliver Gudenåen fra Silkeborg til Randers omdannet til et internationalt folkemøde på vandet, når det traditionsrige Tour de Gudenaa løber af stablen. I aften lanceres en nyhed i forbindelse med løbet, slalom i Stryget.

Omkring 500 personer har meldt sig til udendørs-eventen, der samler både hverdagsmotionisten, supermotionisten og dem, der ror for at komme først over målstregen. 73 km skal tilbagelægges i kajak, kano eller lignende.

Starten går klokken 10 ved Andetorvet på hjørnet af Borgergade og Ansvej.

Egentlig skulle Tour de Gudenaa begynde i Langsøens vestlige bassin, men på grund af høj vandstand er det vanskeligt at sejle under Viborgbroen.

For at nyudvikle eventen, både for deltagere og publikum, træder Tour de Gudenaa i år nye vande med GPS-tracking og storskærm i Randers, hvor deltagernes færd og fremskridt på åen kan følges, ligesom Tour De Gudenaa i år tager første skridt i udviklingen af en større event med andre outdoor-aktiviteter.

I aften introducerer løbet en anden nyhed, når der sejles kajakslalom i Stryget ved Papirfabrikken. Her er der kvalifikation fra klokken 17 og finale klokken 19.

Blandt deltagerne ved kajakslalom i aften er tyske Hanne Ressel, der har flere internationale mesterskaber i "white water sejlads" bag sig. Hun er i øjeblikket er i praktik i Silkeborg.