Åndehul for børn med flair for it

Børn og unge med autisme har mulighed for at lege med ny teknologi på FabLab, byens digitale værksted for skolebørn. Nu vil fagfolk styrke tilbuddet og skabe et åndehul for børnene.

Boas Specialisterne er en socialøkonomisk virksomhed, der ansætter autister til at løse IT-opgaver for andre virksomheder.

Den lokale afdeling af Boas Specialisterne samarbejder i forvejen med Kommunen og FabLab om en mindre gruppe børn og unge med særligt flair for it, som jævnligt mødes i FabLab Silkeborg, hvor skolebørn skaber og bruger ny teknologi.

- Nogle har diagnoser, andre ikke, men det er børn med særlige interesser. De klarer sig rigtig godt ved en computer, men vi vil gerne have mere viden om, hvordan vi støtter dem og udvikler et åndehul, hvor de kan være i et fællesskab med andre børn og dyrke fælles interesser, siger projektleder Lina Simone Bergstrøm.

Derfor samler Silkeborg Kommune tirsdag 6. september fagfolk, forældre og FabLab-brugere til et oplæg fra Claus Gravesen og Bente Nielsen fra Boas Specialisterne. De vil blandt andet tale om, hvordan man støtter unge med autisme-diagnoser i uddannelse, arbejde med it og om deres fremtid på arbejdsmarkedet.

- Vi håber, at vi med denne teamaften giver frivillige og professionelle mulighed for at berige hinanden med nye viden om, hvordan vi bedst understøtter børn med autismeprofiler i at arbejde konstruktivt med deres interesser inden for it, siger Lina Simone Bergstrøm.