Røver med kniv forsøgte sig to gange

En mand med kniv truede to gange i løbet af weekenden forskellige personer til at udlevere penge. Ingen af gangene fik han noget ud af det.

Den første episode udspillede sig i Midtbyen kort efter klokken 2 natten til lørdag. I Hostrupsgade blev en 52-årig mand antastet på gaden.

- Jeg vil fucking have dine penge!, sagde røveren, mens han holdt en kniv op.

Men det var ikke nok til at skræmme den 52-årige.

- Gu vil jeg ej, give dig mine penge, sagde han tilbage.

Så stak røveren af.

Samme fremgangsmåde
Med meget lille variation i fremgangsmåden forsøgte en knivrøver sig på Jernbanevej cirka 11 timer efter.

Kort før klokken 13 lørdag blev en 31-årig kvinde fra Aarhus truet af en ung mand på Jernbanevej, ikke langt fra det første gerningssted.

- Jeg vil have din fucking penge, sagde røveren denne gang. Han var bevæbnet med en køkkenkniv.

Den 31-årige kvinde sagde, at hun ingen penge havde på sig. Så løb røveren fra stedet.

- Det er nærliggende at tænke, at det er den samme gerningsmand, når det nu skete så tæt på hinanden, og fremgangsmåden var den samme, siger Morten Kjær Andersen fra politiet i Silkeborg.

Begge gange sendte politiet hurtigt flere patruljevogne til at undersøge nærområdet, men gerningsmanden blev ikke fundet.

- Hvis nogen har set noget i Hostrupsgade ved 2-tiden eller på Jernbanevej ved 13-tiden lørdag, hører vi gerne om det, siger Morten Kjær Andersen.

Den 31-årige kvinde beskriver gerningsmanden som 14-15 år, høj og slank. Han var iført sorte jeans og en sort hættetrøje uden mærker og mønster med en lomme foran. Han havde hætten oppe og et lysegrønt tørklæde for ansigtet. Han havde en køkkenkniv med et cirka 10 cm langt blad.

Den 52-årige mand beskriver gerningsmanden som cirka 20 år, cirka 175 cm høj, spinkel, sort i huden og iført en sort hættetrøje.

Hvis du har set gerningsmanden eller selv er blevet truet, kan du ringe til politiet på telefon 114.