Cykling er for alle – uanset alder

Det er skønt at suse derudaf og få vind i håret, og så er det sundt for krop og sjæl. Men hvad gør man, når man ikke længere selv kan trampe i pedalerne?

Det har flere plejecentre i Silkeborg Kommune nu fundet en løsning på. De har indgået et samarbejde med foreningen "Cykling Uden Alder", der har til formål at få flere ældre ud på cykeltur - selvfølgelig ledsaget af en uddannet chauffør - eller pilot, som foreningen kalder dem.

Silkeborg Kommune har i forbindelse med samarbejdet med "Cykling Uden Alder" netop indkøbt syv nye rickshaws, som skal fordeles på en række udvalgte plejecentre.

Rickshaw-cyklerne skal bruges som et redskab til at bygge relationer, skabe oplevelser, øge livskvaliteten, arbejdsglæden og sammenhængskraften med det omkringliggende lokalsamfund.

- Ved at etablere rickshaws på plejecentrene, arbejder vi på at styrke sammenholdet mellem ældre, der bor i plejebolig og deres naboer gennem cykelture ud i det blå, hvor generationer kan mødes på tværs - eller man kan som familie igen få nye oplevelser, siger Rikke Karlsen, faglig leder i plejecentersektionen i Silkeborg Kommune.

På mandag fejres indkøbet med en officiel markering på Plejecentret Sandgårdsparken i Kjellerup.