Den officielle indvielse foregår i Dyrehaven, hvor Kronprins Frederik klipper snoren. Her er der mulighed for cykel- og handicapparkering ved Silkeborg Flytteforretning på Stagehøj Tværvej. Foto: Vejdirektoratet.

Forvent (ekstra) tæt trafik i weekenden

Kom i god tid, gå, tag cyklen, brug de indsatte ekstra-bybusser eller kør flere sammen.

Sådan lyder opfordringen fra arrangørerne, når 20.000 motionister, 20.000 koncertgæster og tusindvis af gæster ventes til Danmarks Største Vejfest i Silkeborg i weekenden den 10. og 11. september 2016, hvor Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik åbner den nye Silkeborgmotorvej.

- Medbring først og fremmest god tålmodighed, hvis trafikken ikke lige arter sig, siger vej- og trafikchef Flemming Frøsig Christensen fra Silkeborg Kommune.

Arrangørerne har i planlægningen trukket på alle deres erfaringer fra tidligere store motorvejsåbninger, store motionsløb og store koncerter, og løsningerne er valgt i samarbejde med politiet og beredskabet. Alligevel kan trafikken blive tæt.

- Vi indsætter ekstra bybusser, men opfordrer først og fremmest til at man bruger gå-benene eller cyklen for at komme frem. Kommer man i bil, så opfordrer vi til, at flere kører sammen. Vi har støvsuget området for mulige offentlige og private parkeringspladser, i alt cirka 5000, men bilister må have lidt tålmodighed, hvis de ikke lige kan finde en p-plads eller kommer til at holde i en meget langsomt kørende kø. Man kan eventuelt overveje at parkere længere væk, og tage bus eller cykel det sidste stykke, siger Flemming Frøsig Christensen.

Trafikken bliver reguleret af militærhjemmeværnet og politiets indsatsleder, og der vil være enkelte veje, som er spærret af og standsnings- og parkeringsforbud på en række veje til eventområdet omkring Søholt, Cirkuspladsen og Dyrehaven i Silkeborg. Blandt andet Ansvej er lukket fra Ege Allé til Randersvej både lørdag og søndag.

Se kort med parkeringsmuligheder og afspærringer på hjemmesiden for Danmarks Største Vejfest.