Det myldrede med børn på vej op mod motorvejen til dagens motionsløb. Foto: Marie-Louise Kjær

Skolemotionsløb på motorvejen

6000 silkeborgensiske skolebørn var i dag til motionsløb på motorvejen. Det var sidste chance for de sneakersklædte børnefodsåler at betræde asfalten, inden motorvejen indvies på søndag.

Emilia Noer Glisic og Martin Andersen Øvre er begge ti år og går i 4. klasse på Gødvadsskolen. De havde i dagens anledning rødt velourbånd bundet om hovedet. Andre skoleklasser havde valgt at gå med nissehuer. Alt sammen for at vise, hvilken skole eleverne hører til.

Efter at have trampet i pedalerne for at nå fra Gødvadsskolen til startområdet på Borgdalsvej var børnene godt røde i kinderne.

- Jeg synes det er spændende, at vi i dag skal gå på motorvejen. Jeg har aldrig prøvet det før, siger Emilie, der syntes, at det især var hyggeligt, fordi hun skulle gå med kammeraterne. Det gode ved motorvejen er ifølge hende, at man kommer hurtigere frem.

Netop den øgede fremkommelighed ved den nye motorvej kommer til at gøre en kolossal forskel for Martin og hans familie.

Hans far og mor arbejder henholdsvis 40 og 35 km væk. Deres transporttid vil derfor blive forkortet.

- Og det er rart, for så kan de komme hurtigere hjem, hvis jeg pludselig bliver syg. Det er ikke rart at være syg og alene hjemme, konkluderer Martin.

Ingen af de to børn skal med til festlighederne i weekenden, så dette arrangement bliver deres egen, uofficielle indvielsesfest.

[caption id="attachment_16266" align="alignnone" width="592"]emiliaogmartin Emilia Noer Glisic og Martin Andersen Øvre, 10-årige 4. klasseselever fra Gødvadskolen. Det grå vejr påvirkede dem ikke, men Martin havde regntøj med for en sikkerheds skyld. Foto: Marie-Louise Kjær[/caption]