Elbilister er sikre på verdensrekord

Når Kronprins Frederik om eftermiddagen på søndag klipper snoren ved den officielle åbning af Silkeborgmotorvejen, vil begivenheden samtidig blive markeret med verdens største parade af elbiler.

Få dage før tilmeldingsfristen slutter er der tilmeldt 357 elbiler fra fem nationer. De mange biler repræsenterer foreløbig 13 bilmærker.

- Med den imponerende parade af elbiler i Silkeborg er det på forhånd intet mindre end en verdensrekord, der nu også er godkendt som et Guinness World Record forsøg. Og det vil blive en helt unik oplevelse for de mange tusinde tilskuere at fornemme fremtidens bud på lydløs og miljøvenlig vejkørsel med elbiler, siger Jørn Grønkjær fra arrangørgruppen.

Silkeborgenserne og byens gæster vil ligeledes både lørdag og søndag få mulighed for at se mange udstillede elbiler i Indelukket. Her vil ejerne være parate til at svare på spørgsmål og give informationer om elbilkørsel. Samtidig vil Forende Danske Elbilister og arrangørgruppen søndag formiddag afholde et åbent debatarrangement om elbiler, afgifter, klima og trafikpolitik.

Rekorden for den hidtil største elbilparade er på 241 biler og blev sat i Canada for halvandet år siden.