Ludovic Riauté i teltet på Søndertorv, der danner rammerne om Vinfestivalen. Teltet er eksklusivt pyntet indvendigt, endda med krystallysekroner fra "loftet". Foto: Marie-Louise Kjær

Årets vinfestival begynder om lidt

Silkeborg Vinfestival starter i dag klokken 12. I løbet af to dage vil gæsterne kunne smage op mod 150 forskellige slags vine. 13 vinimportører kommer hver med 10-12 typer vine, så det bliver et slaraffenland af en anden verden for vinentusiaster.

Der er blevet solgt flere billetter end de andre år, så det er en glad Ludovic Riauté fra Vinspecialisten, der står i teltet på Søndertorv og lægger hånd på de sidste forberedelser.

For fire år siden deltog 400 vinelskere. Sidste år 900. Og det lader til, at rekorden bliver slået i år. Billetten er et Riedel-vinglas, som man får adgang med, drikker af, og siden kan tage med hjem som minde. Prisen for deltagelse er 125 kroner for en enkelt dag, eller 200 for både fredag og lørdag.

Vinhandlere fra andre byer som Tønder og Horsens vil være til stede. I år er der sågar inviteret en vinhandler helt fra Chile.

Poletter i bytte for vin
Vinfestivalen har altid foregået anden weekend i september, så det er et rent tilfælde, at det falder sammen med motorvejsåbningsweekenden i år. Det er stort set de samme kunder, der kommer hvert år. Gerne med flere af deres venner året efter. Ludovic har ikke oplevet nye gæster på grund af motorvejsarrangementerne.

Meget er, som det plejer, men et nyt tiltag i år er, at man kan købe poletter til 10 kroner. Poletterne kan ombyttes til smagning af eksklusive, valgfri vine. For eksempel årets ældste vin fra 1976. Den koster fire poletter, altså 40 kroner for et glas.

- Man bestemmer selv, hvilke vine man vil have. Nogle vælger at opdele det, så de drikke rosé og hvidvin fredag og kun rødvin lørdag. Det er fornuftigt, og giver den bedste smagsoplevelse, siger Ludovic Riauté.

Vinfestivalen er der år efter år, motorvej eller ej. Og dog.

- Faktisk kan jeg mærke en forskel, da der er flest tilmeldinger til i dag, fredag. Det plejer at være lørdag. Så det er helt sikkert, fordi folk prøver at planlægge det, så de kan nå både Vinfestival fredag og Motorvejsfesten lørdag, siger Ludovic Riauté.

Silkeborg Vinfestival varer fredag fra kl. 12-18 og lørdag fra 10-16.

[caption id="attachment_16342" align="alignnone" width="615"]I teltet på Søndertorv knokler vinhandlerne for at få alt klart til Vinfestivalens start kl 12. Foto: Marie-Louise Kjær I teltet på Søndertorv knokler vinhandlerne for at få alt klart til Vinfestivalens start kl 12. Foto: Marie-Louise Kjær[/caption]