Der er mulighed for at prøve kræfter med sportsgrenen parkour ved havnen i dag. En forbipasserende dreng så sit snit til at svinge sig i stativet. Foto: Marie-Louise Kjær

Parkour ved havnen i eftermiddag

I eftermiddag er der mulighed for at prøve kræfter med sportsgrenen parkour. Det foregår ved Åhavevej på Roklubbens p-plads fra kl. 14:00. Alle interesserede er velkomne til at møde op, og det er gratis. Formålet er at demonstrere, hvad den såkaldte Discover Park ved motorvejen kan blive til.

Den 9.000 kvadratmeter store oplevelsespark er stadig på tegnebrættet. Dens placering vil blive oven på den nedgravede del af motorvejen gennem Silkeborg by. Man regner med, at den kommer til at koste 10 mio. kr., og Silkeborg Kommune satser på at hente halvdelen fra forskellige fonde.

Projektet mangler dog fortsat finansiering, og er foreløbig udskudt til 2017, men optimismen er i behold. Det overdækkede område vil være oplagt til parkour, skating og andre aktiviteter med leg og motion i fokus.

Udover det opstillede klatrestativ ved havnen i dag, er der også mulighed for at skate.

Bjarke Ytting Hellden er erfaren parkourudøver og -ekspert, og så er han oprindeligt fra Silkeborg. Han vil i løbet af i dag være til stede ved opstillingen, og måske vise interesserede lidt tricks.

Aktiviteten fortsætter til ud på aftenen.

[caption id="attachment_16358" align="alignnone" width="615"]parkour-sif Klods op ad parkour-opstillingen står to spillere fra SIF og spiller streetfodbold i en lille arena. Også de blev fristet af stativet et kort øjeblik. Foto: Marie-Louise Kjær[/caption]