Autister kan nu flytte hele boligen

Er der noget, de fleste autister ikke bryder sig om, er det at flytte.

Men nu tilbyder Region Midtjylland en løsning, så man kan flytte uden at flytte – hvis man er autist. Og løsningen er blevet introduceret her i Silkeborg.

Regionen har simpelthen udviklet mobile huse, så autister kan blive boende i kendte omgivelser, også selvom de flytter, det skriver TV2 Østjylland.

Nogle af de i alt 26 huse, ligger lige nu i Gødvad.

Boligerne ligner indvendigt ganske almindelige hjem – og de kan anvendes på mange måder. For eksempel kan unge autister, der ikke tør flytte hjemmefra, i en periode bo i et mobilt hus i deres forældres have, indtil de er trygge nok til, at huset kan flyttes et andet sted hen.

I Landsforeningen Autisme hilses Region Midtjyllands initiativ velkomment, og formand Heidi Thamestrup siger, at det er en unik mulighed, at man i stedet for at flytte på mennesker, så de bliver forvirrede, i stedet kan flytte huset derhen, hvor mennesket skal være.