Foto: Google Maps

Google: Hvornår åbner den motorvej?

Det er ikke alle, der har opdaget, at Silkeborgmotorvejen er åben og flittigt i brug. Google Maps, en af verdens mest udbredte korttjenester, har endnu ikke taget motorvejen i brug.

Én af de hjemmesider er Vejdirektoratet, der bruger Google Maps til at fortælle om uheld, vejarbejde og andre trafikale udfordringer. Vejdirektoratets kort viser derfor et Silkeborg uden motorvej, hvor Ringvejen er usædvanligt grøn, hvilket betyder normal trafikafvikling. Skulle der ske et uheld på motorvejen, kan Vejdirektoratet ikke vise det på Trafikken.dk.

- Vi er blevet opmærksomme på det, og vi er ved at undersøge med Google og vores egen organisation, hvordan vi indberetter motorvejen. Det er lige med at få timingen i orden, for den måtte heller ikke komme på for tidligt. Det er ikke sådan et Google sidder og siger, "så, nu klippede Kronprinsen snoren", siger Mike Boesen, der er projektleder på Silkeborgmotorvejen.

Det er ikke kun hjemmesider, der trækker på Google Maps. Mange bilister navigerer ved brug af Google Maps på telefonen.

Hvis en bilist beder om navigation fra en adresse i Vestjylland til en Aarhus-adresse, så bliver de fortsat ledt via Ringvejen til Hårup.

Alle brugere af Google Maps kan indberette oplysninger om nye veje, mens korttjeneste har også mulighed for at trække på officielle registre. Det er Vejdirektoratet, der har ansvaret for at indberette til de officielle registre.