Foto: Silkeborg Kommune

Vindum: Hovedstads-kommunerne klynker

Borgmester Steen Vindum (V) mener, det er ren klynk, når 34 hovedstadskommuner under mottoet ’stop forskelsbehandlingen nu’ går til kamp, fordi de ikke vil bidrage til en rimelig kommunal service i resten af landet. Bidraget sker gennem den kommunale udligning mellem rige og fattige kommuner.

Kom i praktik i Silkeborg, siger borgmester Steen Vindum til sine borgmesterkolleger i hovedstadskommunerne.

- Jeg har på ingen måde ondt af kommunerne i Nordsjælland og i hovedstadsområdet. På trods af markant lavere skatteprocenter, kan vi jo se, at de i hovedstadsområdet med den nuværende udligningsordning stadig har råd til at yde en høj kommunal service, siger borgmester Steen Vindum.

Han henviser blandt andet til KORA, Det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Analyse og Forskning, som konstaterer, at selv efter udligning, er de økonomiske muligheder for kommunerne i hovedstadsområdet bedre end i resten af Danmark.

- Derfor er det ren klynk fra hovedstadskommunerne. Hvis vi fik et rimeligt udligningssystem, som tager højde for de fejl, som giver nogle kommuner bedre muligheder for at yde deres borgere en god service end andre kommuner, så ville vi alene i Silkeborg Kommune kunne bruge op mod et trecifret millionbeløb mere om året til kommunal service, siger Steen Vindum og konstaterer, at Silkeborg Kommune både har styr på økonomien, et budget i balance, og er en af de mest effektivt drevne kommuner i Danmark.