Genrefoto

Plads til flere på Gudenåen

Til næste år får flere mulighed for at nyde en tur i kano eller kajak på Gudenåen. Et ny enklere ordning for udlejerne skal give plads til flere turister på vandet og mere konkurrence på udlejningen.

Tidligere har der været begrænsning på, hvor mange fartøjer der kunne få tilladelse til at sejle på åen, det er det ikke med den nye ordning, der træder i kraft til nytår.

I stedet vil der på den sydlige del af åen fra Tørring til Klostermølle være en begrænsning på, hvor mange fartøjer, der må være på åen ad gangen, og fra Klostermølle mod Randers bliver der ingen begrænsninger.

- Det er vigtigt at finde en balance mellem benyttelse og beskyttelse. Vi vil gerne have, at så mange om muligt oplever Gudenåen og dens skønne natur, men vi skal også passe på den, mener formand for Gudenåkomitéen, Jens Peter Hansen.

En fordel ved den nye ordning er, at flere udlejere kan komme på banen. Dermed bliver der større konkurrence på udlejningssejlads, så det formentlig både bliver billigere og mere tilgængeligt for turister at komme en tur på Gudenåen.

For at udleje en kano, kajak eller lignende til brug på Gudenåen skal man have en såkaldt koncession. Den koster fremover 300 kr per år per fartøj.

Udlejere af mere alternative fartøjer, eksempelvis tømmerflåder, skal søge en særlig tilladelse.