Billede fra Ibi-Pippis Facebook-side.

Stor kritik af værk om Emilie Meng

- Du skulle skamme dig!
- Ibi-Pippi, du skulle skamme dig. Prøv med lidt empati!!
- Den er vildt usmagelig!

Den lokale kunstner Ibi-Pippis senest værk møder stor modstand fra rigtig mange sider. Værket tager udgangspunkt i sagen om forsvundne Emilie Meng.

Ibi-Pippi lagde i weekenden fire collager op på Facebook. Collagerne forestiller filmplakaterne fra kendte gyser- og thriller-film, hvor Emilie Mengs ansigt er indsat som en karakter i filmene.

En af plakaterne er for filmen "Pigen i kælderen", der handler om Natascha Kampusch og hendes otte år i fangenskab. En anden er for filmen Taken, der handler om kidnapningen af en CIA-agents datter.

Ifølge kunstneren handler kunstværket om at sætte billeder på de mange teorier og spekulationer, der florerer blandt privatpersoner på internettet.

- Jeg har fulgt med i flere debattråde omkring Emilies forsvinden. I disse tråde opstår ofte en masse spekulationer, hvor folk (ofte inspirerede af lidt for mange B-film) fremkommer med det ene mere morbide gæt efter det andet på, hvad der ligger til grund for pigens forsvinden. Disse tankeløse spekulationer, som nogle finder det nødvendigt at lufte offentligt, må være grufuld læsning for de efterladte, skriver Ibi-Pippi i forbindelse med offentliggørelsen.

Blandt brugerne på Ibi-Pippis Facebook-side er forargelsen over kunstværket stor. Mange kræver værket fjernet og kalder det er forsøg på at få opmærksomhed.

Der er også enkelte brugere, der er positive. Ibi-Pippi svarer langt de fleste kommentarer, både negative og positive, og nægter at fjerne værket, der ikke er godkendt af familien til Emilie Meng.