Birger Storgaard Rask og Ellen Birgitte Jensen i Kirkens Korshærs kælder, hvor udpakningen af Jysks donationer er i gang. Foto: Marie-Louise Kjær

Jysk donerer udstyr til byens udsatte

Der var glæde i Kirkens Korshærs lokale varmestue, da Jysk tidligere i dag donerede udstyr til de udsatte brugere.

20 soveposer, 10 liggeunderlag og 100 håndklæder blev kort før middag leveret på adressen og vil løbende blive uddelt af medarbejderne til de brugere, der trænger.

Birger Storgaard Rask og Ellen Birgitte Jensen er ledere af varmestuen. De viser de endnu indpakkede varer frem, der nu er flyttet til lageret i kælderen.

- Der er noget værdighed over at få noget helt nyt. Brugte og forvaskede soveposer kan selvfølgelig bruges, men at brugerne kan få noget spritnyt og lækkert er noget helt særligt, siger Ellen Birgitte Jensen.

Varmestuen på Lille Søgade er et stoffrit og behandlingsfrit tilbud til byens udsatte og hjemløse. Her kan de få et varmt og nærende måltid mad, en støttende snak og en følelse af accept og at høre til, som det resterende samfund ikke kan give dem.

Det er efterhånden en årlig tradition, at virksomheden med de silkeborgensiske rødder donerer udstyr til Danmarks hjemløse.

Væresteder og varmestuer i 11 byer over hele landet får besøg af Jysk i uge 38.