Foto: Esben Stenfeldt

Flere penge til folkeskole og ældre

Et bredt flertal i byrådet blev i går enige om næste års kommunale budget, der sender flere penge til folkeskolerne og ældre borgere.

- Vi er en kommune i vækst, men vores økonomi er meget stram. Alligevel har vi været enige om at prioritere især folkeskolen, siger borgmester Steen Vindum (V).

I foråret blev byrådet enige om en ny skolestruktur, der gælder fra næste år. I den forbindelse afsatte de tre millioner kroner til skolernes samarbejder. Nu afsætter de yderligere 12,5 millioner kroner.

På ældreområdet får næste års budget i forvejen omkring 15,3 millioner kroner i tilskud fra den såkaldt værdighedsmilliard. De penge supplerer byrådet med yderligere syv millioner kroner.

Byrødderne har kigget længere frem på kulturområdet og er enige om at afsætte 50 millioner kroner til et nyt svømmecenter på Søholt, der skal afløse Svømmecenter Nordvest. Pengene skal tages af pengekassen i 2018.

Kommunen er også klar til at støtte byggeriet af et nyt, stort multianlæg på Søholt med cykelbane og andre idrætsfaciliteter. Hvis den øvrige finansiering kommer på plads, støtter Kommunen med op til 30 millioner kroner.

- Det er et signal om, at vi vil aktiviteterne på Søholt, og det er en god start og en opbakning til de klubber, der arbejder med det, siger byrådsmedlem Rune Dreier Kristensen (S) fra Kultur-, Fritids- og Idrætsudvalget.

På kulturområdet er byrødderne også enige om, at der skal findes 16 millioner kroner til byggeriet af nye idrætshaller i Gødvad og Hvinningdal.