Hotel Impala bliver måske egnens udsatte og hjemløses nye bolig. Foto: Marie-Louise Kjær

Impala redder måske de hjemløse

Når kontanthjælpsloftet træder i kraft ved månedsskiftet, står mange i forvejen udsatte borgere til at blive hårdt ramt økonomisk. Leder af Kirkens Korshærs varmestue Ellen Birgitte Jensen forudser, at flere vil ende på gaden. Også fra politisk side er der bekymring.

- Kontanthjælpsloftet er dybt problematisk, siger byrådsmedlem for SF Hans Okholm om den nye stramning, der sætter et loft over, hvor meget en kontanthjælpsmodtager kan modtage i ydelse og boligsikring.

Nogle kontanthjælpsmodtagere vil derfor miste flere tusinde kroner om måneden og derfor blive ude af stand til at betale deres husleje.

Men i horisonten lurer en uventet løsning, der måske kan redde nogle af de udsatte kontanthjælpsmodtagere fra et liv på gaden.

Hotel Impala skulle egentlig huse de flygtninge, der kom til Silkeborg. Men der kom langt færre end forventet, og derfor har SF foreslået, at hotellet skal blive til boliger til de udsatte i stedet.

- Vi synes det er en rigtig god idé at udnytte Impala, nu det alligevel står tomt, siger Hans Okholm.

Det undersøges for øjeblikket af forvaltningen, om hotelløsningen til de udsatte kan lade sig gøre. Det er uvist, hvornår der bliver givet tilladelse.

Hans Okholm fortæller, at der i 2017 også er planer om at arbejde på at finde billige, varige boliger til udsatte og unge. Boliger, der er en mangelvare i mange byer, og altså også i Silkeborg.

[caption id="attachment_9491" align="alignnone" width="615"]Hans Okholm (SF) håber, at projektet med husning af udsatte og boligløse på Hotel Impala kan blive en realitet. Foto: Silkeborg Kommune Hans Okholm (SF) håber, at projektet med husning af udsatte og boligløse på Hotel Impala kan blive en realitet. Foto: Silkeborg Kommune[/caption]