Foto: Silkeborg Kommune

LED-lys på vej til resten af gadelygterne

Nu bliver de sidste af 19.000 gamle gadelamper skiftet ud med LED-lys. Der skal bare lige afsættes seks millioner kroner til udskiftningen.

I 2010 måtte Silkeborg Kommune slukke gadelyset om natten for at spare penge. Sidenhen gik arbejdet med at skifte de mange tusinde gadelamper til LED i gang.

14.800 gadelamper er allerede skiftet, og arbejdet med de sidste går i gang inden længe og slutter i 2017.

LED-lamperne bruger mindre strøm og skal ikke have skiftet pærer. Armaturet skal skiftes ud efter 18-20 år, men der er årligt sparet to mio. kr. på elregningen, og Silkeborg Kommune bruger nogle af pengene på mere lys.

Alle lamper bliver tændt i områder, hvor der hidtil kun har været lys i hver anden lampe.

- Succesen er jo, at vi nu har mere lys, end før vi gik i gang med omlægningen og endda til billigere penge. Så historien endte godt, selv om det i en periode gjorde ondt, siger formand for Vej og Trafikudvalget Frank Borch-Olsen (K).

For at de sidste gadelamper kan udskiftes, skal byrådet afsætte seks ekstra millioner kroner, det har Vej- og Trafikudvalget bedt om.

Det viser sig nemlig, at der er 2000 flere lamper, end Kommunen først troede, da den gik i gang.

De ekstra lamper dukkede op, da Kommunen begyndte at sammenlægge forskellige registre for at få det fulde overblik. Så nu mangler 4200 lamper altså.