Direktør Kent Madsen

Stor debat over kommende ryger-stadion

- Jeg synes personligt, at klapjagten på rygere har nået et omfang, der er rigeligt. Der må være ganske mange ikke-rygere i Silkeborg, der ikke er særlig tolerante...

Sådan sagde direktør for SIF Kent Madsen til DIN RADIO 8600 i morges, da han blev konfronteret med de mange protester, der for øjeblikket vælter frem efter det blev afsløret, at det nye stadion vil tilgodese rygerne.

Det er lidt den omvendte verden i disse rygeforbudstider, og på Facebook raser debatten. Her er et lille udsnit af reaktionerne, der er overvejende negative:

’Uacceptabelt, der burde være totalt rygeforbud!’

’Det er til at lukke op og sk... i’

’Der må være et flertal af rygere i det udvalg, der har besluttet det’.

Andre tager det mere roligt og er ligefrem positivt stemt over, at der for én gangs skyld tages hensyn til rygerne.

Kent Madsen har været talerør for et budskab, der ikke er faldet i god jord hos de fleste. Han afviser blankt, at bestyrelsen består af rygere og derfor er farvet af personlige interesser i deres beslutningsprocesser.

Han er selv ikke-ryger og er ikke generet af rygere udendørs. Han mener, at hele debatten er blevet twistet voldsomt.

- Folk glemmer, at man på det nuværende stadion må ryge overalt. Vi imødekommer alle interesser ved at gøre det på denne måde for fremtiden, siger Kent Madsen.

I stedet for at hele stadion er rygerområde som nu, bliver der lavet et familieafsnit, der er røgfrit, såvel som en del af sponsortribunen også bliver det.

- Vi laver et servicetilbud til de ikke-rygere, der ikke kan klare at være sammen med rygere udenfor. Det er da en forbedring set fra ikke-rygernes synspunkt, og ikke det modsatte, siger Kent Madsen.

- Men jeg synes faktisk man er en lille smule hys, hvis man ikke kan acceptere at være sammen med rygere udendørs.

Han understregede afslutningsvis, at man fra bestyrelsens side er åbne for et potentielt behov for at udvide den røgfri afdeling af stadion, hvis efterspørgslen viser sig at være der.