Foto: Marie-Louise Kjær

Karup Lufthavn udvider mod København

Karup Lufthavn, som Silkeborg Kommune er medejer af, er midt i en process for at tiltrække flere midt- og østjyske passagerer. Nu øges antallet af flyvninger til København fra den lufthavn, der i øjeblikket går under navnet "Ukendt Lufthavn".

På trods af åbningen af den nye motorvejsstrækning ved Silkeborg, vælger stadig flere rejsende at benytte flytransport mellem Midtjylland og København. Det har nu fået flyselskabet DAT til at øge antallet af afgange på ruten og dermed tage endnu et skridt mod målet om timeafgange på ruten.

Det var ellers ventet af både lufthavn og flyselskab, at åbningen af den nye motorvejsforbindelse ved Silkeborg, i en periode ville nedbringe den flotte vækst, ruten mellem Midtjylland og København har oplevet det seneste års tid.

Lufthavnen har sammen med DAT sat et mål om at fordoble passagertallet på flyruten mellem Midtjylland og København i 2018 sammenlignet med antallet i 2014. Det skal lykkes gennem en række tiltag, eksempelvis at give Karup Lufthavn et nyt navn. Og allerede nu er passagertallet vokset så meget, at flere afgange er fuldt booket.

Det er især afgangene om eftermiddagen fra København, der har været udsolgte. Konsekvensen har været, at nogle ikke kunne komme retur til Midtjylland om eftermiddagen på hverdagene. Det har fået DAT til at øge antallet af afgange og mængden af flysæder med hele 15 % sammenlignet med det nuværende ruteprogram.

- Vi indsætter flere afgange på alle hverdage og ekstra afgange om søndagen. Det betyder, at rejsende med DAT fra uge 44 får en ekstra eftermiddagsafgang fra København til Karup. Og at der bliver indsat en sen ekstra aftenafgang fra Karup til København. I weekenden bliver der også indsat en ekstra rotation om søndagen, hvor DAT flyver fra Karup kl. 17.00 og igen fra København kl. 18.30, oplyser Jesper Rungholm, direktør i DAT.

De ny afgange betyder også små justeringer på de eksisterende afgange.