Stadiongrund solgt til boligbyggeri

'Elegant og varieret byggeri'.

Sådan lyder beskrivelsen af projektet Stadionparkbebyggelsen, der nu skal opføres på en del af den gamle stadiongrund, som Kommunen nu har solgt. Byggeriet består af 88 ejerlejligheder.

- Det bliver et meget flot byggeri, og det tilfører vores nye bydel på stadionområdet netop det varierede og grønne islæt, vi har ønsket. De forskudte huse med variation i højden giver en fin overgang til byens nye plejecenter, til boldbaner og eksisterende byggerier, siger borgmester Steen Vindum.

De 88 lejligheder får mellem to og fire værelser og bliver fordelt på fem bygninger på henholdsvis fire og fem etager.

For byggeriet står Byggeselskabet Paulsen A/S, som har KPF Arkitekter A/S med som arkitekt på det, dommerkomiteen betegner som et flot og veltilpasset byggeri på en af byens bedste byggegrunde nær sø og skov.

I den netop afholdte udbudsrunde kom der to bud. Salget indbringer kommunen 25 mio. kr., og det er én mio. kr. over mindsteprisen.

Køber er Projekt SG Aps., som er sammensat af flere investorer, heriblandt Christian Paulsens Holdingselskab.

Med det seneste salg afrunder kommunen sin plan for byudvikling i forbindelse med flytningen af stadion. Tilbage i området er fire parcelhusgrunde, som senere bliver sat til salg.

Tidligere har kommunen solgt en del af stadiongrunden til PLH Holding Aps. og Henning Mortensen Holding A/S, som vil bygge 32 boliger i dobbelthuse og rækkehuse i to etager nord for boldbanerne. Salget indbragte kommunen 13,1 mio. kr. og hertil kommer 30,15 mio. kr. fra salg af grund til det nye plejecenter Marienlund, som kommer til at stå færdigt i 2017.

Der skal nu udarbejdes en lokalplan for Stadionparkbebyggelsen. Der forventes byggestart i 2018, hvor også salget går i gang.