Foto: Region Midtjylland

Mand reddet fra druknedøden i aftes

Politi og redningstjeneste blev i aftes kaldt ud til en mulig drukneulykke i Bryrup.

En flok elever fra Lystruphave efterskole i Bryrup observerede kort før klokken 18 en mand ude i vandet i Kvindsø nær Lystrup Havevej.

De prøvede at få kontakt til manden i søen, men fik ingen reaktion på deres tilråb, og fornemmede, at han var i svær nød. De opsøgte herefter en 60-årig mand, der var ude at køre på sin mountainbike i området. Efter at have fået situationen forklaret, ringede han 112 kl. 18.01.

Efter at have tilkaldt ambulancen forsøgte den 60-årige at opnå kontakt med skikkelsen i vandet ved at råbe til ham. Da det ikke lykkedes at få respons, sprang den ældre herre ud i søen for at hjælpe manden.

Politiet oplyser, at det tog ham flere minutter at få manden bugseret ind til bredden igen.

Da ambulancen ankom, var manden, der viste sig at være en 32-årig mand fra lokalområdet, altså allerede bjerget. Stærkt nedkølet og afkræftet, men i live, takket være den 60-åriges ihærdige redningsindsats.

Politi og ambulance roser den ældre herres handlekraft. Den, og efterskoleelevernes årvågenhed, har formodentlig reddet den 32-åriges liv.

Den unge mand blev bragt til Horsens Sygehus, hvor han stadig er indlagt.