LED-agenterne kommer til Silkeborg

Energistyrelsens LED-agenter er i dag og i morgen til Silkeborg for at tilbyde de lokale butikker et check af deres belysning.

Energistyrelsen sætter dette efterår fokus på fordelene ved at udskifte butikkers belysning med LED-pærer. Der er mange fordele ved LED; først og fremmest vil en udskiftning betyde en betydelig besparelse på bundlinjen. LED bruger nemlig væsentligt mindre strøm end almindelige el-pærer.

Hver sjette danske virksomheder har i dag minimum én LED-installation, og de fleste har fået det inden for det seneste år. Af dem, som har installeret LED er over 80 procent tilfredse med kvaliteten af deres belysning.

Det er især store detailvirksomheder, som har installeret LED, mens de mindre virksomheder endnu ikke er kommet med på bølgen. Derfor søsætter Energistyrelsen nu LED-indsatsen netop over for mindre, selvstændige erhvervsdrivende.

Agenterne kan ikke nå alle butikker, så Energistyrelsen har også lavet en beregner på nettet, der kan fortælle lidt om en mulig besparelse. Beregneren finder du her.