Foto: Marie-Louise Kjær

Karup Lufthavn har fået sit nye navn

Efter mere end 16.000 forslag, to konkurrencer og mange meninger har arbejdsgruppen bag Karup Lufthavn valgt et nyt navn for lufthavnen. Midtjyllands Lufthavn er navnet, som skal bidrage til vækst og udvikling i lufthavnen.

Siden den 20. september har tre navneforslag været til afstemning på ukendtlufthavn.dk. Mange tusinde har stemt, og der var næsten dødt løb mellem Midtjyllands Lufthavn og Midtjysk Lufthavn, oplyser lufthavnen.

- Det har bestemt ikke været nemt. Med så mange meninger og følelser på spil, var det ikke et valg, vi kunne træffe hurtigt. Men med navnet Midtjyllands Lufthavn, syntes jeg, at vi opfylder vores mål og mission for fremtiden for lufthavnen, udtaler lufthavnsdirektør Frans Bjørn-Thygesen.

Det var en analyse af lufthavnens situation og muligheder, der udløste tanken om at give lufthavnen et nyt navn. Det har tidligere været forsøgt, bl.a. i perioden hvor Norwegian fløj ruten. Her havde man oplevet samme udfordring: Man skulle ikke langt fra Karup, før destinationen blev ukendt. Det giver færre tilrejsende, fordi de  ganske enkelt ikke ved, hvor Karup Lufthavn er.

Gennem hele forløbet, som startede i august, har der været en del debat omkring navneskiftet. Mange ville gerne bevare det gamle navn. Det kan formand for bestyrelsen for lufthavnen, og borgmester i Holstebro, H.C. Østerby godt forstå.

- Lufthavnen har heddet det samme i så mange år, og derfor naturligt forbundet med følelser – ikke mindst for de lokale. Men nu var tiden moden til at slå en streg i sandet og en gang for alle få placeret vores glimrende lufthavn på landkortet. Og med det nye navn er jeg helt sikker på, at det vil bidrage til at kendskabsgraden vokser – især uden for Midtjylland. Det er i mine øjne rettidig udvikling. Hvilket netop er det, vi er kendt for i det midtjyske, siger H.C. Østerby.

Nu venter en periode, hvor Midtjyllands Lufthavns skal transformeres til det nye navn. Der er fuld gang i en række forbedringer, der skal komme både erhvervslivet og privatrejsende til gode. Den officielle dåb af Midtjyllands Lufthavn forventes at blive en gang i starten af det nye år.