Foto: Esben Stenfeldt

Ministeren kritiserer dyr motorvejsfest

Der blev brugt alt for mange penge til at fejre, at Silkeborgmotorvejen blev åbnet for knap en måned siden.

Det skriver Transportminister Hans Christian Schmidt (V) i et svar til Folketinget, hvor han kritiserer Vejdirektoratet for brug af midler, der er ”løbet op i et omfang, som ikke er tilfredsstillende”. Det skriver DR Nyheder.

Vejdirektoratet har betalt for blandt andet en børneteater-scene, storskærme, aktiviteter på festpladsen, toiletter og skiltning, står der i ministerens svar.

Det hele løb op i mere end 1,1 million kroner, et beløb som har gjort, at ministeren har haft Vejdirektoratet til møde.

- Jeg har sagt til direktøren: Det her er i hvert fald ikke i orden, og det kommer ikke til at ske igen, og det var han i øvrigt fuldstændig enig i, fortæller transportministeren til DR Nyheder.

Det er Dansk Folkeparti, der er blevet fornærmede over vores fest. Trafikordfører for Dansk Folkeparti Kim Christiansen undrer sig det stort anlagte åbningsarrangement, og har derfor stillet spørgsmål om udgifter til ministeren.

- Det her er svineri med skatteborgernes penge. Vi er i en tid, hvor vi sådan set godt kan bruge pengene på vejprojekter eller anden form for infrastruktur. Så ligner det ikke noget at bruge 1,1 million på at indvie en motorvej, siger han ifølge DR Nyheder, der også skriver, at Kim Christiansen forlanger, at sagen bør få konsekvenser for de medarbejdere, der har truffet beslutningen.

Vejdirektoratet har forklaret, at interessen og dermed deltagerantallet blev langt større, end man havde regnet med ved arrangementet, og sagen gør, at man i fremtiden ændrer procedurer for indvielsesarrangementer.

Udover den 1,1 million kroner, som Vejdirektoratet har brugt, så afsatte Silkeborg Kommune også 1,0 million kroner til festen.

[caption id="attachment_16422" align="alignnone" width="592"]Trafikminister Hans Christian Schmidt (V) ved åbningen. Foto: Esben Stenfeldt Trafikminister Hans Christian Schmidt (V) ved åbningen. Foto: Esben Stenfeldt[/caption]