Foto: Margrethe Løkkegaard

Silkeborg IF rykker rundt i ledelsen

Silkeborg IF's ledelse ser med øjeblikkelig virkning anderledes ud. Jesper Stüker skal ikke længere have med truppen at gøre, i stedet får Peter Sørensen det fulde ansvar.

Silkeborg IF's cheftræner, Peter Sørensen, har forlænget sin ansættelse i klubben med et år, og så får han fremover titel af manager.

Jesper Stüker har også forlænget med SIF, men han er ikke længere sportschef. Fremover er han udviklingschef i den nye sportslige organisation.

- Peter har fra første dag i klubben sat et markant, positivt aftryk i den sportslige sektor. Titlen som manager har vi valgt, fordi det reelt er det, Peter allerede er i det daglige arbejde. Han får desuden ansvar for en styrkelse af scouting-funktionen, der kræver et centralt fokus i en klub som vores, hvor der ikke er råd til transfers af væsentlig betydning. Jesper Stüker skal i endnu højere grad end i dag sikre sammenhæng mellem talentsektoren og den professionelle førsteholdstrup. Vi erkender, at vi arbejdsmæssigt har hældt for meget på Jesper i den tidligere sportslige organisering, hvor han skulle fungere som både sportschef og talentchef. Det retter vi nu op på, siger Silkeborg IF's direktør, Kent Madsen.

Peter Sørensen ser perspektiver i et langvarigt samarbejde med klubben - både fagligt og følelsesmæssigt.

- Jeg har aldrig lagt skjul på, at SIF er min klub, og jeg er glad for at være her. Fagligt ser jeg spændende muligheder. Hvis vi gør tingene rigtigt, kommer vi til at spille en større rolle i dansk klubfodbold, end vi gør i dag. Jeg siger ikke, at SIF igen vil blive i stand til at præge den absolutte top i en årrække, som det var tilfældet i 90'erne. Dertil er det økonomiske gab til toppen blevet for stort. Men SIF har potentiale til at kunne etablere sig som en fast del af Alka Superligaen, siger Peter Sørensen.

Jesper Stüker glæder sig til at gå ind i en mere koncentreret lederrolle i forhold til udvikling af spillere i Silkeborg IF.

- Vi har fundet en fin løsning, hvor ressourcerne bliver brugt optimalt i forhold til det, det i sidste ende handler om: At skabe de bedste resultater for SIF. Jeg kan nu rette fuld fokus på udvikling, og det er et område, der står mit hjerte nært. Det arbejde ser jeg frem til at få mere tid til, siger Jesper Stüker.