Boliger fortrænger gør-det-selv-pioner

Når de 140 nye boliger på Jernbanevej i Silkeborg engang står klar, så skal der nok være nogle af de nye beboere der mangler grej til Gør-Det-Selv-projekterne. Men de får længere til deres indkøb, for boligprojektet betyder slut for PV Trælast.

Om en måned skal lokalerne være tømt for trælasten, der åbnede på Jernbanevej 51 i 1980. Og på en måde var det forudsigeligt.

Da Peder Voetmann åbnede byggemarkedet, valgte han blandt andet placeringen på grund af den centrale beliggenhed i Silkeborg.

Det var et udmærket sted at drive forretning, har historien vist - godt hjulpet af, at Peder Voetmann var en af de første, der gik efter at dække det danske Gør-Det-Selv-folks behov. Den niche voksede sig siden stor og stærk, og da det gik bedst var der 18 ansatte i firmaet.

Central grund er eftertragtet
Kommunen havde dog også et godt øje til de 12.000 kvadratmeter med den gode beliggenhed som Peder Voetmann i sin tid faldt for.

Med en ændring af lokalplanen udlagde den for et par år siden området til boliger, hvilket nu betyder enden for trælasten. Nu skal de 4000 kvadratmeter bygninger jævnes med jorden.

Dermed ender et lille stykke Silkeborghistorie på Jernbanevej. Der startede med smedie omkring århundredeskiftet, længe før byen fik vokseværk. I takt med byens fremdrift er centrale arealer blevet som denne blevet mere attraktive, og dermed er det paradoksalt nok forretningens fine beliggenhed, der betyder enden på forretningen.

- Da vi købte grunden betragtede vi den som vores pension, og det har nu vist sig at holde stik, siger Peder Voetmann, der dog ikke umiddelbart er klar til at gå på pension.

Senest den 15. november skal PV Trælast være ude af lokalerne, og så går bulldozerne i gang med nedrivningen.

Trælasten har kørt ophørsudsalg, men nu bliver det resterende varelager og alt inventar solgt på auktion hos Campen Auktioner.

Ifølge planen skal byggeriet begynde til næste år og stå færdig i løbet af 2018.

[caption id="attachment_17472" align="alignnone" width="592"]Peder og Conie Voetmann Peder og Conie Voetmann[/caption]