Silkeborg-gris lukkede Danish Crown

En gris fra Silkeborg-området var skyld i, at Fødevarestyrelsen i går lukkede Danish Crown-slagteriet i Herning på grund af mistanke om svinepest.

Fødevarestyrelsen skriver i en pressemeddelelse, at grisen, der har givet mistanken, kommer fra en besætning grise nordøst for Silkeborg.

Lukningen er en sikkerhedsforanstaltning, og det betyder ikke nødvendigvis, at den pågældende gris har svinepest. Fødevarestyrelsen oplyser, at der jævnligt opstår mistanke om svinepest, men at der ikke har været et udbrud i Danmark siden 1933. Det seneste kendte tilfælde i Europa var i juni 2014 i Letland.

Herning Folkeblad skriver, at slagteriet i samråd med Fødevarestyrelsen har besluttet at genstarte slagtningen i dag, men det bliver på væsentlig nedsat kraft.

Pressechef hos Danish Crown, Jens Hansen, siger til Herning Folkeblad, at man kun kommer til at slagte lidt under halvdelen af, hvad der var planlagt. Det skyldes, at en del af dagsproduktionen fra i går er under beslag. Det vil sige, at svinekødet godt må forlade butikken, men ikke leveres til kunderne, før der er svar på prøverne.