Foto: Esben Stenfeldt

Boom i outdoor-lyst kan mærkes i butik

Stadig flere silkeborgensere dyrker motion udendørs. Det mærkes tydeligt hos Eventyrsport på Viborgvej, der nu fejrer jubilæum med rekordvækst.

Der er bred enighed om, at Silkeborg har en attraktiv beliggenhed. Man skal ikke tilbringe mange minutter på gåben eller cykel, før det hyggelige centrum er afløst af skov eller vand. Måske er det grunden til, at vi elsker at motionere udendørs. Undersøgelser viser nemlig, at silkeborgenserne er storforbrugere af naturen til fritidsaktiviteter, motion og sport.

Faktisk dyrker 44 procent motion i naturen, og det gør motionsformen klart mere populær end eksempelvis fitnesscentre, hvor 34 procent dyrker motion.

– Flere og flere silkeborgensere ønsker autentiske naturoplevelser. Nogle vil have samvær i anderledes rammer, andre søger et frirum væk fra hverdagens trummerum, mens andre igen først og fremmest motiveres af at udfordre sig selv. En ny tendens er, at også børnefamilier i stigende grad søger oplevelser sammen i naturen, siger Kurt Lundtoft Kristensen, der er butikschef hos Eventyrsport.

Udviklingen kan mærkes i Eventyrsport, der lige nu fejrer 20 års jubilæum som kæde. Butikken i Silkeborg har særligt i år mærket et boom i omsætningen.

– I begyndelsen var vores kundesegment mere nørdet, men i dag er friluftsliv populært hos de fleste, siger butikschefen.