Blandt aktiviteterne på Kirketorvet er en tur med cykeltaxa. Der bliver også mulighed for at se nærmere en vindueskøkkenhave og arabisk dans.

Højskole-elever laver folkefest ved Kirken

Eleverne fra Silkeborg Højskole omdanner i morgen Kirketorvet og en del af Torvet og Vestergade til en folkefest.

I denne uge har eleverne samarbejdet med otte forskellige lokale foreninger om udfordringer og drømme, især når det gælder om at engagere unge. Overskriften for samarbejdet er "Tag del".

Samarbejdet har udmøntet sig i en folkefest, der fylder Kirketorvet tre timer i morgen. Her kommer forskellige aktiviteter med udgangspunkt i de lokale foreninger, der blandt andet tæller Ungdommens Røde Kors, Dansk Handicap Fælles Rådgivning og Skraldecaféen.

Arrangementet åbner klokken 13 med en tale af Olav Hesseldahl fra Ungdomsbureauet. Forinden går højskoleeleverne gennem gågaden for at gøre opmærksom på folkefesten.

I tre timer er der så gang i aktiviteterne, og så har eleverne en "gave til folket", som de selv udtrykker det.

Mette Bøge Kousgaard, der er projektleder på forløbet, håber på, at ugen kan være med til at binde Silkeborg Højskole, de lokale foreninger og byens borgere bedre sammen.

- Vi håber, at folk kommer og tager del, som det også er overskriften. Og så vil vi gerne vise eleverne, hvordan man kan tage del i samfundet, siger Mette Bøge Kousgaard.

De lokale samarbejdspartnere er: Ungdommens Røde Kors, Plejecentersektionen, Omstilling Silkeborg, Handicap- og psykiatriafdelingen, Soroptimisterne, Skraldecafeen, Dansk Handicap Fælles Rådgivning og Huset Sterk.