Foto: Esben Stenfeldt

Motorvejsfest gav massiv medie-omtale

Åbningen af Silkeborgmotorvejen gav massiv landsdækkende medieomtale af Silkeborg. Det viser en opgørelse, som Silkeborg Kommune har foretaget.

- Åbningen af Silkeborgmotorvejen har givet en omfattende og meget positive omtale af Silkeborg og vil sammen med kortere rejsetid bidrage til vores ambition om at runde 100.000 indbyggere og 3.000 nye arbejdspladser inden 2025, siger borgmester Steen Vindum.

Der var også nok at omtale, når nu fejringen foregik over flere dage.

26.000 skolebørn og motionister både gik, løb, cyklede og dyrkede anden motion på motorvejen over flere dage. Knap 20.000 koncertgæster besøgte Cirkuspladsen og op mod 10.000 gæster besøgte den officielle åbning med Kronprins Frederik.

Jyllands-Posten skrev om Silkeborgmotorvejen: ”…køreturen er blevet til Danmarks svar på en køretur i Schweiz med en snes større eller mindre landskabsbroer, vilde højdeforskelle og en spektakulær udsigt til skov og vand”.

Fra den 15. august til den 15. september 2016 gav Silkeborgmotorvejen flere end 1000 omtaler i medierne, heraf 28 artikler i landsdækkende dagblade og 20 tv- og radioindslag i landsdækkende tv og radio, foruden massiv regional og lokal dækning.