Foto: Silkeborg Kommune

Tidligere borgmester fylder 60 år i dag

Tidligere borgmester i Silkeborg, nu sektionsleder hos Midt- og Vestjyllands Politi, Hanne Bæk Olsen fylder i dag 60 år.

Efter fire år som borgmester måtte socialdemokraten Hanne Bæk Olsen efter seneste kommunalvalg aflevere borgmesterkæden til Venstres Steen Vindum. Hun blev i stedet fra januar 2014 2. viceborgmester og formand for Arbejdsmarkedsudvalget i Silkeborg Byråd.

Inden borgmestertiden var Hanne Bæk Olsen i en årrække leder af Post Danmarks Personaleadministrative Center Vest i Randers. Hun takkede dog nej til orlov fra det civile job, da hun blev borgmester. Så da borgmesterkontoret var ryddet, måtte Arbejdsmarkedsudvalgets formand melde sig ledig på Jobcentret i Silkeborg. Det tog hun som en lærerig erfaring.

Ledigheden varede dog ikke længe. Den 1. maj 2014 begyndte Hanne Bæk Olsen som sektionsleder med administrativt ansvar for Kørekort i det nye Administrativt Center Vest hos Midt- og Vestjyllands Politi i Holstebro.

Efter nogen tid viste arbejdspresset sig uforeneligt med byrådsarbejdet, og i august 2015 trådte Hanne Bæk Olsen ud af Silkeborg Byråd efter 17 års uafbrudt medlemskab.

Gennem årene var hun med i næsten alle byrådets politiske udvalg. I fire år formand for plan- og miljøudvalget, medlem af sammenlægningsudvalget for den nye og større Silkeborg Kommune og fra 2010 til udgangen af 2013 borgmester i Silkeborg Kommune.

Blandt bestyrelsesposterne var medlemskab af bestyrelsen for Aqua, og nu er Hanne Bæk Olsen forbrugervalgt og medlem af bestyrelsen i energiselskabet Eniig.

Hjemmet er stadig i Silkeborg, i Sydbyen hvor Hanne Bæk Olsen blev født. I fritiden fylder familien, som tæller to døtre, svigersønner plus fire børnebørn. Ofte er hun også at finde på golfbanen sammen med ægtefællen Kuno.

Fødselsdagen fejres privat med de nærmeste.