To biltyve anholdt efter dobbelt biljagt

To biltyve fra Næstved blev i går anholdt af politiet efter en dobbelt biljagt i den sydlige del af kommunen. Farten var på tidspunkter oppe på 135-140 km/t på landevej. Den ene biltyv sidder stadig anholdt, mens den anden er løsladt.

Hele sagen begyndte at rulle lidt før kl. 14, da biltyvene påkørte en parkeret bil i Frederiksberggade. Det så et vidne, der kunne identificere en hvid Citroën Jumper.

Bilen blev efterlyst blandt politiets patruljer, og lidt efter blev den spottet i Brædstrup. Det blå blink blev tændt, men bilen standsede ikke. I stedet blev det starten på en biljagt, der gik mod vest.

Løbende blev flere patruljevogne kaldt ind, og til sidst endte jagten i Ejstrupholm, 20 km vest for udgangspunktet. Undervejs var hastigheden for den hvide Citroën Jumper oppe omkring 135-140 km/t. Føreren kørte også venstre om flere helleanlæg og overtrådte et hav af andre færdselslove.

Jagten endte i Ejstrupholm, hvor det lykkedes politiet at standse bilen. Føreren, en 22-årig mand fra Næstved, blev anholdt. Passageren stak af til fods, med flere politifolk i hælene.

En ny jagt begynder
Den løbende passager kom på et tidspunkt forbi en VW Passat, der tilfældigvis holdt tændt og med nøglerne i tændingen.

Den hoppede han ind i, og så begyndte en ny biljagt. Der dog ikke blev så lang. Biltyven kørte galt og stak endnu engang af til fods.

Klokken 15.10 blev den 35-årige mand fundet og anholdt af en hundepatrulje.

Den ældste skal i retten
Begge mænd blev efter anholdelsen taget med til afhøring på politistationen i Silkeborg og sigtet for biltyveri.

Den hvide Citroën Jumper blev stjålet den 12. oktober på Sjælland, og det er begge mænd sigtede for. Den var udstyret med stjålne nummerplader, og det er begge mænd også sigtet for.

Den yngste af dem, den 22-årige mand, er også sigtet for en lang række færdselsovertrædelser og for ikke at efterkomme politiet anvisning om at standse. Han blev løsladt efter endt afhøring.

Den ældste, den 35-årige, er sigtet for biltyveri, for at køre i narkopåvirket tilstand og for ikke at have et kørekort. Han er kendt af politiet i forvejen for lignende kriminalitet, og derfor sidder han stadig anholdt. Politiet skal nu tage stilling til, om han skal fremstilles i grundlovsforhør i dag.