Foto: Huppertz Global

200 kropsdele udstilles i Jysk Arena

Udforskning af anatomi og døde kroppe er normalt forbeholdt lægestuderende og andre fagpersoner, men i næste uge kan du komme helt tæt på, når 200 ægte kroppe og kropsdele udstilles i Jysk Arena.

Udstillingen hedder 'Kroppe - Læren fra de døde' og er for tiden på turné i Danmark. Onsdag den 2. november kommer den til Jysk Arena for en enkelt dag.

'Kroppe' har til formål at formidle anatomisk viden til interesserede gæster, især til skoleklasser. Det tyske firma Huppertz Global står bag udstillingen, men de plastificerede kroppe er udlånt fra USA. De amerikanske donorer har alle givet tilladelse til, at deres kroppe efter døden skulle tjene til at uddanne læger eller oplyse lægfolk.

Udstillingen består af cirka 200 kroppe og kropsdele med detaljerede forklaringer, der kommer rundt om både organer, skelettet og alle andre dele af kroppen. Hele udstillingen er konserveret med en balsameringsmetode, hvor vand og fedt er drænet og erstattet med en slags bevægelig plastik. Udstillingen byder også på viden om rusmidler, sygdomme og organdonation.

Kroppe - Læren fra de døde åbner onsdag den 2. november kl. 11-20 i Jysk Arena hal B.

Billetter koster mellem 50 og 160 kroner og kan kun købes i indgangen. Huppertz Global modtager kun kontanter.

Udstillingen kører for tiden på Tangkrogen i Aarhus.