Airbnb-lejere stjal fra deres vært

Thomas Sørensen kom forleden hjem til et hus, der lignede et bombet lokum, og hvor der manglede flere personlige ejendele. Han havde lejet det ud via 'Airbnb' til nogle håndværkere fra Tjekkiet. Lejerne er nu meldt til politiet.

Airbnb er en verdensomspændende hjemmeside, hvor privatpersoner kan korttidsudleje deres bolig. I Silkeborg er omkring 100 boliger tilmeldt. Én af de boliger er Thomas Sørensens hjem på Nørreskov Bakke.

Fra den 13.-25. oktober var Thomas Sørensen ud at rejse, imens havde han udlejet sit hus på Airbnb. Lejerne ankom den 15. og rejste den 22, så Thomas har ikke selv mødt dem.

- Det gør det nok nemmere at smadre et hjem, når man ikke har mødt vedkommende, siger Thomas Sørensen.

Da han kom hjem tirsdag flød huset med øldåser, tomme sprutflasker og andet affald. På børneværelserne stod der også tomme øldåser.

- De havde ikke ryddet noget som helst op, og det lignede et bombet lokum, siger husets ejer.

Lejerne havde også stjålet forskellige ting, elektriske tandbørster, deodorant, parfume, en dobbelt luftmadras og så havde de tømt køleskabet for alt. Thomas Sørensen har selv opgjort det hele til 2800 kroner. Han tjente 3000 på udlejningen.

Hænger selv på regningen
Da Thomas Sørensen modtog en henvendelse om udlejning af sit hus, skulle der kunne have været fire personer. Da nøglen blev afhentet, var de pludselig seks.

- Jeg har fået at vide, at der var op til 15 personer nogle gange, og der holdt fire biler i indkørslen, siger Thomas Sørensen.

Nu har mændene stjålet for 2800 kroner, og der ser ikke ud til at være dækning fra Airbnb. Internettjenesten skriver i sine betingelser, at den ikke hæfter for tyveri fra lejers side.

- Jeg kontaktede Airbnb tirsdag aften, og de har ikke svaret endnu. Så selvom man føler sig lidt mere sikker, når man udlejer gennem dem, så forholdet det sig ikke sådan. Det var første gang jeg lejede ud gennem Airbnb - og det er så også sidste gang, siger udlejeren.

Thomas håber nu på at få dækket det stjålne af sit eget forsikringsselskab.

Lejerne havde glemt nogle officielle dokumenter, og derfor har Thomas navnet på én af dem.

Politiet modtog i går en anmeldelse fra Thomas om tyveriet. I dag får de så også de officielle dokumenter med navnet.