Foto: Google Maps

Minister besøger Sejs Skole

Der skal være plads til alle i skolen. Men ind imellem kræver det en blæksprutte at opfylde alles behov.

Derfor skrev en lærer fra Sejs Skole i foråret til undervisningsminister Ellen Trane Nørby og inviterede hende på besøg. Ministeren takkede ja og besøger på torsdag Sejs Skole.

- Ministeren kommer ikke for at se en gylden løsning, men for at snakke om de udfordringer der er. Fra vores side bliver det ikke nogen klagesang, men vi synes, det er vigtigt, at ministeren kender skolens vilkår, når der skal lovgives og justeres på rammerne for inklusionsindsatsen, siger skoleleder Kristian Mikkelsen fra Sejs Skole.

Det er et mål for regeringen, at 97 procent af alle børn skal være en del af den almindelige undervisning inden 2020.

- Det er en stor opgave for en lærer at opfylde alles behov, når man det meste af tiden er alene med mellem 23 og 28 børn, og der skal have øje og styr på hver enkelt elevs læring og trivsel i fællesskabet, siger Kristian Mikkelsen.

Undervisningsministeren bliver modtaget på skolen af borgmester Steen Vindum. Derefter bliver hun vist rundt på skolen og besøger indskolingen for at se og høre om, hvordan man griber arbejdet an. Også når der er brug for en særlig indsats for at skabe trivsel.