Teknisk Skole-unge skal passe på kroppen

Elever på byggeuddannelserne skal lære, hvordan de kan forebygge nedslidning. Derfor får Teknisk Skole på onsdag besøg af den såkaldt "Tool Truck".

Lastbilen "Tool Truck" er fyldt med fagpersoner, der kan hjælpe eleverne til at passe bedst muligt på deres krop, blandt andet står fysioterapeuter klar med konkrete øvelser.

Desuden vil eleverne møde arbejdsmiljøkonsulenter og leverandører som fortæller, hvilket grej der kan hjælpe dem i hverdagen, når eksempelvis vinduer skal monteres.

Bag initiativet står PensionDanmark og Byggeriets Arbejdsmiljøbus, som med "Tool Truck" vil styrke fokusset på forebyggelse blandt eleverne i samarbejde med landets erhvervsskoler.

- Et job inden for byggeriet er fysisk krævende. Derfor skal de unge være opmærksomme på, hvordan de bedst muligt passer på deres krop, så de kan få et godt arbejdsliv og undgå nedslidning. Her skal kampagnen på skolerne være med til at øge de unges kendskab til mulighederne for at forebygge - f.eks. via deres sundhedsordning, siger adm. direktør i PensionDanmark, Torben Möger Pedersen.

Bussen besøger Silkeborg onsdag fra kl. 9-14 og rejser i alt rundt til 30 erhvervsskoler i Danmark.