Foto: Rigspolitiet

Voldtægtsmand udgav sig som betjent

En 26-årig kvinde blev i aftes voldtaget på Ansvej. Gerningsmanden fik kontakt til offeret ved at fortælle, at han var politibetjent.

Politiet har anholdt en 24-årig mand, der bliver fremstillet i grundlovsforhør i dag, sigtet for voldtægt.

Den 24-årige er ikke sigtet for at udgive sig for at være betjent. Politiet venter med efterforskningen af den forbrydelse.

- Vi prioriterer vores ressourcer og fokuserer i første omgang på hovedgerningen, siger Bent Riber Nielsen fra politiet i Silkeborg.

Den 24-årige blev anholdt og sigtet på sin bopæl i aftes. Ifølge kvindens forklaring kom hun cyklende ad Ansvej, da hun blev standset af manden, der forklarede, at han var betjent.

Manden flåede kvinden af cyklen og trak hende ned mod søen, hvor hun blev udsat for fuldbyrdet voldtægt i et buskads.

Den mistænkte stod i nærheden
En forbipasserende kvinde ringede kl. 18.44 efter politiet, fordi hun fandt offerets cykel og taske på cykelstien.

Da betjentene kom frem, talte de blandt andre med to mænd, der stod i et busskur nærheden af gerningsstedet. De to kendte hinanden. Politiet noterede navne og adresser på dem, men gjorde ikke yderligere. På det tidspunkt var de ikke klar over, at en kvinde var blevet voldtaget.

Mens betjentene opholdt sig på Ansvej, kom den 26-årige kvinde pludselig frem fra buskadset. Hun blev taget med i patruljevognen, og her kom det frem,  at hun var blevet udsat for fuldbyrdet voldtægt.

Betjentene kunne høre på forklaringen, at den ene af de to mænd fra busskuret var en mulig gerningsmand. Det var den 24-årige, der blev anholdt på sin bopæl.

Politiet fandt efterfølgende et brugt kondom på gerningsstedet, og det skal nu undersøges nærmere. En DNA-analyse tager normalt to-tre uger.