Til en fotosession lægger Emmanuelle Martini sidste hånd på det værk, som han har brugt det seneste år på at skabe. Foto: PR

Lys med Silkeborg-duft skal ud i verden

De skandinaviske lande er storforbrugere af stearinlys. Nordboerne har dog ikke har fået øjnene helt op duftlys. Det vil lysproducenten Ester & Erik på Bergsøesvej lave om på med en ny og eksklusiv serie af lys med nordiske dufte, der nu skal introduceres for hele Europa.

Serien er produceret i samarbejde med Emmanuel Martini, en anerkendt fransk parfumeekspert, der har stor erfaring med at kreere duftlys målrettet de enkelte markeder i Europa og resten af verden.

Emmanuel Martini har fået frie tøjler til at udvikle de otte dufte, og franskmanden med den gode næse er gået helhjertet til opgaven. Han flyttede endda til Silkeborg i fem måneder for at blive inspireret, og han har brugt mange timer i naturen omkring Silkeborg og Aarhus for at finde og sammensætte de rigtige noter.

– Målet med duftlysserien er at signalere den danske livsstil. Det var derfor vigtigt for mig at leve i Danmark og lære kulturen at kende for at lave de bedste sammensætninger, siger Emmanuel Martini.

De otte lys i den nye serie kommer i to størrelser og bliver leveret i specialdesignede, mundblæste glas med trælåg. Meningen er, at lysene, selv inden de bliver åbnet og tændt, skal emme af nordisk eksklusivitet og design.

Ester & Erik er en familieejet virksomhed, der har produceret hånddyppede stearinlys siden 1987. Virksomheden sælger hovedsageligt til blomsterhandlere og interiørbutikker, men også hoteller og lignende.