Foto: Esben Stenfeldt

Roskilde Festival kigger på Noget Bedre

Den lokale og gratis festival Noget Bedre er kommet under Roskilde Festivals behandling. Noget Bedre er indstillet til "Your Donations".

- Det er et fantastisk skulderklap til de frivillige hjælpere, musikere og gæster, som igennem tre år har gjort Noget Bedre til en helt særlig festival. Vi er meget glade for, at Roskilde Festivalen anerkender det helt enestående koncept, som Noget Bedre bygger på, siger Christian Nørgård, der er leder af festivalen.

Danmarks største festival, Roskilde Festival, donerer hvert år millioner af kroner til velgørenhed. 500.000 af de kroner får publikum lov til at styre i den rigtige retning. Det kalder Roskilde Festival for "Your Donations".

Et felt af 122 nominerede er nu snævret ind til syv finalister, og her er Noget Bedre-festival at finde.

Finalepladsen betyder, at festivalen er sikret en donation på 25.000 kroner. Nu skal publikum stemme om en top 3, der fordeler de resterende 325.000 kroner efter stemmetal.

- Jo flere stemmer, vi kan få gennem internetafstemningen den kommende uge, jo flere penge har vi til at gøre Noget Bedre endnu bedre. Vi kan ikke sige, hvordan vi bruger pengene – det afhænger først og fremmest af, hvor stort beløbet bliver, siger Christian Nørgård.

Afstemningen åbner på søndag.

Noget Bedre 2017 finder sted den 3.-5. august, som sædvanlig i Indelukket og med gratis entré.